Сьомгова пъстърва с филирани бадеми. Картофи и зелен боб на пара.

kulinarendom_siomgova-pystyrva_1

Днешното ми предложение е много вкусно и много лесно за приготвяне. Най-добрата комбинация! 😉

Сьомгова пъстърва, която поливаме с малко сметана. Не се притеснявайте, въпреки, че е по-мазна риба, резултатът е чудесен. Поръсваме с малко филирани бадеми и печем за отрицателно време във фурната. Даже картофите със зеления боб се готвят по-дълго на пара 😀 . Тях ги приготвям в мултикукър и накрая монтирам с масло. Накрая всички компоненти в чинията ни просто се топят в устата. А е толкова лесно. Ако нямате мултикукър или друго пособие, с което да сготвите зеленчуците на пара, може просто да ги сварите.

Да започваме да готвим!

Сьомгова пъстърва с филирани бадеми. Картофи и зелен боб на пара.

By October 6, 2016

Instructions

Първо подгответе зеленчуците. Обелете картофите и ги измийте със студена вода. Нарежете ги на кубчета и ги осолете. Сложете ги в съда за готвене на пара на мултикукъра. Прибавете и замразен зелен боб. Нагласете на програма готвене на пара за 18 минути. Моят мултикукър е Panasonic. Както споменах в началото, ако нямате мултикукър сварете зеленчуците в подсолена вода. Накрая за по-богат вкус ще монтираме с масло. Сложете малка бучка в загрят тиган, добавете картофите и зеления боб и ги объркайте добре в маслото, докато се разтопи изцяло. Ако е необходимо, сложете още малко сол и отместете от котлона.

Докато зеленчуците се варят или готвят на пара, може да подготвите рибата. Измийте я и я подсушете с кухненска хартия. По желание може да махнете кожата, аз не я махам. Почистете костите като най-добрият, лесен и правилен начин е с щипки за кости. Ако нямате, пробвайте с ръка(доста по-трудно е и няма да успеете да махнете всички). След сготвянето й просто ще внимавате с костите. :) Натрийте я леко със сол и черен пипер. Полейте рибата с няколко лъжици сметана. Поръсете с филирани бадеми. Сложете по 1 стръкче розмарин върху всяко парче. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се готви в зягрята на 200 градуса фурна за 10 мин. След това махнете фолиото и гответе още 3 минути, повече не е нужно, защото рибата може да стане суха.

Сервирайте ястието топло и с чаша бяло вино. Обещавам ви, че вкусът е прекрасен :)

Printkulinarendom_siomgova-pustyrva

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>