Кулинарна автобиография

Контакти
е-mail: aneta@kulinarendom.com
GSM: 0883337619

29133701_10213072049089386_8542192401257594880_o
Здравейте,

Аз съм Ани и съм човекът, който обича да посвещава и дните и нощите си на кулинарията. Защо? Защото, когато готвя времето спира. Влагам целия си ентусиазъм, въображение и любов в моите ястия. Мога дори да забравя, че е 2 или 5 през нощта. По това време от денонощието често ми се е случвало да съм най-активна. :)

До преди няколко години се занимавах с дигитална скулптура. Работех като 3д артист и правех модели за игри. Нещо много интересно, което започнах да уча след като завърших висшето си образование – бакалавър по Публична администрация. Всички неща са толкова различни, но понякога пътят, който трябва да извървим е дълъг. Повече отколкото сме си го представяли в самото начало!
Въпреки всичко, успях да превърна сладкарството в моя нова професия, след като завърших професионален курс за сладкари в Pastry Academy и придобих диплома по специалността хлебар-сладкар. След това късметът ми много бързо ми се усмихна, макар и за кратко и моята първа работа като сладкар беше в ресторант в 5-звезден комплекс на морето. Така започна моят професионален път. Надявам се, че ме чакат още много нови начинания и развитие, защото ученето никога не бива да спира!

А как ме намери готвенето – доста трудно бих казала. Започнах да готвя преди 9 години. Първите ми опити бяха по-скоро плачевни, но с времето нещата тръгнаха в положителна посока и моето любопитство за приготвяне на нови неща бързо нарастваше. Едно от важните условия, за да се развива човек според мен, е да има някой, който да повярва в него. При мен това е моята половинка. И до ден днешен той ми помага в моето развитие, дори когато ми е трудно да продължа.

Актуални проекти  • Ако искаш да работим заедно по вълнуващи кулинарни проекти, свържи се с мен на
    aneta@kulinarendom.com
Тук може да проследите кулинарния ми път до момента.

Посетени кулинарни курсове и уъркшопи:

01.2014г. – Сладкарски курс “Sweet Survivor”, ръководен от Бояна Рачева в Kулинарно училище Amuse Bouche. Курс за основни похвати в сладкарството.

09.2015г. – Сладкарски курс за “Kласически френски десерти”, ръководен от Катерина Рангелова в Kулинарно училище Amuse Bouche.

02.2016г. – Сладкарски курс за “Gourmet десерти”, ръководен от Катерина Рангелова в Kулинарно училище Amuse Bouche. В курса се изучават сложни сладкарски техники. Приготвят се само entremet (многокомпонентни) десерти.

04.2016г. – Сладкарски курс “Coоking for fun – торти и сладкиши от цял сят”, ръководен от шеф Милен Златев в HRC Culinary Academy.

06.2016г. – Курс за “Домашна паста”, ръководен от Борис Тасев, в Kулинарно училище Amuse Bouche.

07.2016г. – Уъркшоп на тема “Изработване на скулптури от изомалт”, ръководен от шеф Барбара Кастильоне, която беше гост инструктор в HRC academy. Тя е мениджър на International Relationships в International Federation of Pastry, Ice Cream and Chocolate, както и капитан на италианския отбор за Световно първенство по сладкарство, сладолед и шоколад – FIPGC 2017.

08.2016г. – 5 дневен курс “Кухня за победители”, ръководен от шеф Андрей Стоилов (президент на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен шеф готвач на х-л Маринела), шеф Хюг Бутен и шеф Анри Донно, в HRC Culinary Academy. По време на курса приготвихме българска, канадска и американска кухня.

11.2016г. – Уъркшоп на тема “Кулинарна фотография” в студиото на Goodlife.

03.2017г. – Сладкарски курс за “Френски макарони”, ръководен от Катерина Рангелова, в Kулинарно училище Amuse Bouche.

10.2017г. – Клас по “Корейска кухня” в HRC Culinary Academy, организиран съвместно между Посолството на Република Корея в България и HRC Culinary Academy. Курсът беше ръководен от гостуващи шефове от Корея.

02.2018-05.2018г. Професионален курс по сладкарство в Pastry academy. Квалификационен курс по сладкарство с успешно взети държавни изпити по теория и практика и придобита диплома за професията хлебар-сладкар.

03.2019г. Уъркшоп B-concept – иновации в сладкарството. Проведе се в Pastry Academy.

Kurs gurme deserti_kulinarendom_1

13920544_1113675468680677_5343643851496715195_o

Kulinarendom_kurs gurme deserti_ zlatnata qbylka


Участия на фестивали и презентации:

01.2016г. – Презентация в “CoKitchen”, на която разказах за кулинарния ми опит до тогава и всички интересни неща, които ми се бяха случили. За презентацията бях подготвила няколко вида сладки, с които да почерпя гостите и които да могат да си купят след това.

05.2016г. – Участие на Международния Кулинарен фестивал “България посреща вкусовете на света”, на който трябваше да презентираме на живо пред жури от шеф готвачи, ястията, които бяха сред избраните в конкурса “Мислиш си, че познаваш вкуса на България”. Аз трябваше да представя баница със сирене, с която бях избрана да участвам на фестивала.

Kulinarendom_Ani

Kulinarendom_Banica_6


Участия в конкурси и състезания:

05.2014г. – Участие в конкурса “Впечатли Рудолф” на канала 24Kitchen. Моята рецепта за “Меки шоколадови бисквити с пълнеж от шоколадов мус и карамелен топинг с лешници” беше сред победителите в конкурса. Наградата беше среща на живо с Рудолф Ван Веен, на която готвихме заедно с него пред голяма публика в Mall Paradise Center. Накрая всички получихме награди, връчени ни лично от Рудолф, като аз получих най-голямата от предвидените.

11.2014г. – Публикувана рецепта за Шоколадов фъдж за конкурса “Шоколад” на списание BBC Good Food Bulgaria.

06.2016г. – Първо място в конкурса “Пролетни празници с Електролукс” на списание BBC Good Food Bulgaria с рецептите за Киш с картофи и сьомга и Пай с ягоди, мента и шоколад. Спечелих голямата награда – фурна за вграждане.

04.2016г. – Участие в конкурса “Мислиш си, че познаваш вкуса на България”. Наредих се сред полуфиналистите с рецептата ми за Баница със сирене, която след това представих на живо по време на фестивала “Мислиш си, че познаваш вкуса на България”.

05.2016г. – Участие в конкурса “Вкусните 10” на списание Кулинарен Журнал. Станах подгласник в категорията “Ястия с риба” с рецептата за Киш с картофи и сьомга.

11.2016г. – Участие в конкурс на Chivas Goodlife за кулинарна фотография. Участвах със снимка на “Шоколадови трюфели с рози” и бях сред избраните да посетя уъркшоп на тема “Кулинарна фотографя” в студиото на Goodlife.

12.2016г. – Участие в играта “Твоята най-добра коледна вечеря” на TLC България. Участвах с рецепта за Тиквен пай с шоколад и карамелизирани фъстъци и тя ми донесе като награда – ваучер за вечеря за двама в ресторант “Кактус” на шеф Манчев.

02.2019г. Участие в състезанието PASTRY CHEF на ГОДИНАТА – випуск 2018, което се проведе в Pastry Academy. Жури на състезанието бяха шеф Ради Стамболов, инж. Юлия Панджерова и шеф Борислав Екзархов.

Aneta_Cherkezova_ Rudolph Van Veen

Aneta-Cherkezova_konkurs-na-GoodFood


Публикации в списания, книги и други:

11.2014г. – Публикувана рецепта за Шоколадов фъдж за конкурса “Шоколад” на списание BBC Good Food Bulgaria.

06.2016г. – Публикувани рецепти за Киш с картофи и сьомга и Пай с ягоди, мента и шоколад в списание BBC Good Bulgaria, където спечелих голямата награда в конкурса “Пролетни празници с Електролукс”.

10.2016г. Статия на тема кулинарна лексика за сайта на English World Academy. Паралелно с това се проведе и фейсбук игра с награда тиквен пай, който приготвих за победителя.

11.2016г. – Публикувани рецепти за Киш с картофи и сьомга и Кифлички със сирена и сушени домати в книгата “От супата до десерта”, на списание Кулинарен Журнал, която излезе на пазара по случай 10-годишния юбилей на списанието.

11.2016г. – Интервю и няколко рецепти за списание “Рецепти за здраве” + снимката от корицата. Публикуваните рецепти са за Баница със сирене, Пай с тиква, шоколад и карамелизирани солени фъстъци, Меки шоколадови бисквити с пълнеж от шоколадов мус и карамелен топинг с лешници, Шоколадови трюфели с рози.

01.2017г. – Публикувани рецепти за “Пай с ананас” и “Банофи пай” с лешници в януарския брой на онлайн блогосписанието “So into Food”.

kulinarendom_kish

kulinaren-dom_recepti-za-zdrave

Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>