Когато мъжът влезе в кухнята. За закуска – каша от киноа с плодове и подправки.

kulinarendom_kinoa-with-fruits

Вашата половинка обича ли да готви? Моята не е много сред любителите, но пък като всеки уважаващ себе си мъж, обича много да яде вкусни неща. Сигурна съм, че ви е познато това поведение, състояние или не знам как точно да го нарека. :)

Оказва се, обаче, че все пак има някаква движеща сила, която може да накара вашия мъж да сготви. Гладът? Ами не точно. По-скоро лакомията!

Добре де, ще го кажа по-меко – любовта към храната от хубавите снимки в списанията. :) Когато чета Good Food се почва – сготви ми това и това, а ти защо не готвиш такива неща? Ами може би си нямам цял екип, с който да го направим да изглежда така примамливо и нямам нужното осветление за страхотните снимки. Но да не се извинявам, просто явно не готвя неща като от списание или пък на картинка винаги ще е по-хубаво.

И сега да не си помислите, че е запретнал ръкави за някоя пуйка с някой хубав сос. 😀 И на мен ми се иска, но не. Също така, предварително да кажа, че не се и оплаквам. Колкото толкова! :)

Това, което ни привлича от списанието, като наистина полезна идея, са закуските. Такива като шакшука и разни други с яйца, ги правя аз, че даже понякога не за закуска, а за някое основно хранене. А това, на което се литва моята половинка са плодовите закуски. През лятото буквално всеки ден ядем кисело мляко с малини и каквото още има, но не ни засища много. Затова предложението, което ще ви представя днес, е точно обратното. Може да си го направите по ваш вкус, може да бъде съвсем здравословно, ако се използва ядково мляко вместо прясно. Може да сложите каквито плодове искате. И още нещо много полезно – ако си го приготвите от предната вечер, на другата сутрин хем е по-вкусно, хем си имате готова закуска със ставането от леглото. Ако пък си поиграете да го наредите така красиво, както го направи Мартин, то тогава денят ви ще започне наистина страхотно. Идеалният вариант би бил и да поспортувате преди тази закуска, за да се чувствате после наистина прекрасно.

Е, убедих ли ви колко е яко днешното предложение? 😀

Приготвя се много лесно, така че побутнете мъжа си да я приготви. Така накрая всички ще са доволни и сити.

Тук единственото, което направих аз, е да аранжирам за снимките, а самите чаши си ги нареди той. Поговорката “сговорна дружина, планина повдига” и тук важи с пълна сила.

Идеята за тази закуска, както казах е от списание Good Food, но приготвена според нашите вкусове.

Каша от киноа с плодове и подправки.

By September 8, 2016

Instructions

Смесете в средно голяма касерола киноата, овесените ядки, кардамона и канелата, 250 мл. вода и 100 мл. от млякото. Загрейте до завиране и оставете да къкри 15 мин, като от време на време разбърквате. Добавете останалото мляко и варете още 5 мин до фина каша.
Оставете сместа малко да изстине. Може да направите 4 малки порции или 2 големи. Сложете на дъното на купички, чаши или бурканчета малко от кашата, сипете малко подсладител, наредете плодове, пак от кашата, плодове и подсладител. Оставете да престои една нощ в хладилника и на сутринта се радвайте на вкусна закуска.

PrintНе винаги имаме време да организираме закуските си още от вечерта, но пък е толкова хубаво, ако успяваме по-често. :)

kulinarendom_kinoa_fruits_1

Aко искате да научавате първи за най-новите рецепти и статии в блога ми, може да харесате страницата ми във Facebook тук.

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>