Веган шоколадов мус с банани и авокадо.

Kulinarendom_vegan_mus_01

Не съм си и представяла, че първата ми статия в блога за тази година ще бъде по време на такава криза! И честно казано не ми се искаше много да пускам рецепти сега. Обаче трябва да се опитваме животът да продължи, поне малко, а не просто да чакаме всичко да отмине.

Не знам за вас, но в тази кризисна ситуация се чувствам най-добре, докато готвя. Първо, че мислите ми се пренасят съвсем другаде, дори мога да забравя какво се случва. Но когато искам да приготвя някоя по-обогатена рецепта и нямам дадените продукти, е тогава кризата пак чука на вратата. Не защото няма продукти в магазините, а защото избягвам магазините както червената шапчица големия страшен вълк. Е, примерът може би не е достатъчно добър, защото тя може да срещне опонента си лице в лице, докато ние не.

Отклоних се малко от темата, но исках да кажа, че в момента подбирам рецептите, които приготвям според наличното, а не толкова според това, което много ми се иска да направя. Успявам, макар и малко, да приготвя някоя и друга нова рецепта. Броя си яйцата за какво ще ми стигнат, бананите, тиквичките и т.н. Сигурна съм, че знаете за какво говоря! И силно се надявам това да ни останат “проблемите”, защото знаем, че може и да е много по-зле и всички се молим да не става така.

Призивът ми към вас е да приготвяте храната си вкъщи, изпълнена с любов за близките ви. Ще помогнете на себе си, ще помогнете и на тях да преодолеете кризата по-бързо и дори по-щастливо и най-важното, надявам се да бъдете и по-здрави!

Ще призная, че днешната рецепта не се е родила по време на криза, но вероятността да разполагате дори в момента с повечето продукти е доста голяма, макар че в случая може да импровизирате с наличното и в никакакъв случай няма да е фатално. Ако за момента обаче повечето продукти ви се струват като мираж, запазете си рецептата и си я пригответе, когато всичко отмине. Все пак всеки трябва да има рецепта за поне едно сладко оръжие в джоба си! 😉

Kulinarendom_Шоколадов-мус.02.1

Веган шоколадов мус с банани и авокадо

By March 23, 2020

Instructions

Всички съставки се пасират заедно в каната на кухненски робот, до получаването на гладка и хомогенна смес. Може да пробвате и с блендер или чопър, ако нямате кухненски робот, като може да се наложи няколко пъти да отваряте и да разбърквате крема, за да може да стане гладък. Разпределете го в 4 чаши и декорирайте с физалис или дребни червени плодове.

PrintKulinarendom_Шоколадов-мус_3

До нови, по-спокойни времена! :)

Aко искате да научавате първи за най-новите рецепти и статии в блога ми, може да харесате страницата ми във Facebook ТУК.

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>