Сладки приказки и вкусни сладкиши в CoKitchen

Aneta_Cherkezova-and-truffels_1

Миналата седмица бях на гости в CoКitchen, за да разкажа как готвенето се намести в моя живот – по желание или по неволя. Мисля, че е по малко и от двете :) Готвенето за много хора е бреме, с което не искат да се нагърбват, но както обичам да казвам – заобичаш ли го веднъж, спиране няма. Така се случи и при мен.

Няма да ви разказвам много подробно какво точно споделих на тази презентация, за да може да дойдете и да чуете на живо, при следваща такава (надявам се да има).

KulinarenDom_First-page

Фотограф: Plamen Andreev Photography

На събитието се опитах да представя накратко какво можех да готвя до преди 5-6 години и защо беше дошло време да се пробвам самостоятелно за нови неща, имаха ли те успех и т.н. Как ме откри сладкарството или аз го добавих в живота ми като приятел, без когото вече не мога, по-скоро не мога без готвенето като цяло :)

Показах снимки на някои от първите ми сладкиши. E, това бяха третите ми по ред мъфини (на снимката), но показвам тях, защото са най-красиви, а и бяха най-вкусни. Всъщност, точно заради кексчета започнах да се занимавам със сладкарство и първите неща, които приготвях бяха именно те.

Kulinarendom_portokalov-krem_shokoladova-glazura

Kulinarendom_portokalov-krem_shokoladova-glazura_1

Разказах как сватбата на моя брат тогава, ме накара да влезна на бързо в по-дълбокото, с правене на ръчни, шоколадови бонбони, чийзкейк, букет от мъфини с глазура и как много бързо разбрах какво е да не спиш, за да готвиш. Тогава постигнах рекорд от 22 часа готвене без почивка, който все още не мога да задмина :) Може би ще трябва да се омъжа аз, за да успея 😉

07

Споделих за придобития опит и научаването на някои тънкости от сладкарските курсове, които съм посещавала в кулинарно училище Amuse Bouche – Sweet survivor и курс за френски десерти. Вторият се води от Катето от Sugarmouse. Възнамерявам да се запиша на нов курс там, да видим дали ще успея. :)

Kulinarendom_Kulinarno-uchilishte_Amuse-Bouche

12006285_955125911214664_2203801916066524639_n

Разказът ми за готвенето, разбира се, ме отвя към любимата ми история – срещата с Рудолф Ван Веен. Успях да разкажа повече за конкурса, благодарение на който се срещнах с него, както и за самото събитие, за което се надявам най-накрая да намеря време да разкажа и тук в блога. Как спечелих конкурса, може да прочетете тук.

Ето малко снимки от срещата с него.

Kulinarendom_Ani-and-Rudolph

Kulinarendom_meeting-wit-Rudolph

Kulinarendom_Rudolpf-and-the-girls.

Онази година беше една много щастлива за мен. Започнах със сладкарския курс Sweet survivor, след това спечелих конкурса “Впечатли Рудолф”, а за финал публикуваха моя рецептата на любимия ми десерт – шоколадов фъдж, в списание Good Food, което също ми е любимо. По-хубаво не можеше да е. :)

Kulinarendom_Recipe_chocolate-fudge_Good-Food

Към края на презентацията реших да споделя малко и за моята професия, която е доста далечна от готвенето, и тя е на 3д художник. Занимавам се с правенето на модели за игри. Понякога хората остават доста учудени, дори и аз. :) Показах някои неща, които съм правила, за да добият хората по-добра представа. Е, в крайна сметка и двете неща, с които се занимавам са да правя арт, но под различна форма. :)

Kulinarendom_3d-pistol

Kulinarendom_3d-chair

Kulinarendom_3d-castle

Kulinarendom_3d-A`tuin

Преди години, когато започнах да уча 3д в Cgzen, започнах и да готвя по-добре, да играя федербал по-добре. Явно софтуера, който учех, прави чудеса с жените. 😉

И покрай работата ми в едно гейм студио, точно когато пуснах блога си, се запознах и с хората от CoKitchen. Така че случайни неща няма! Аз наистина вярвам в това. Цялата история е по-дълга, но ще ви я спестя. :)

След края на презентацията, за която хората казаха, че била многа добра, на пук на моите притеснения, бях приготвила сладки за гостите. Не може да говориш на хората за храна, да им показваш снимки и накрая да ги оставиш гладни. Бях приготвила 3 вида сладкиши и нещо солено. След като опитаха от тях, хората имаха и възможност да си купят от тях и съм много щастлива, че всичко се продаде. :)

Предложения на вечерта:

Предложение номер 1 – трюфели със сушени сини сливи, вино, шокалад, канела, анасон и още ароматни подправки.

Trufeli_sini_slivi

Фотограф: Николай Наумов

Предложение номер 2 – кокосови трюфели с бял шоколад, ядки макадамия и бял ром.

Kulinarendom_kokosovi-trufeli_bql-shokolad_1

Фотограф: Николай Наумов

Предложение номер 3 – Шоколадови бисквити с орехи и уиски.

Kulinarendom_shokoladovi-biskviti_1

Фотограф: Plamen Andreev Photography

Предложение номер 4 – Солени мъфини със сушени домати и сирене.

Kulinarendom_soleni-myfini

Фотограф: Plamen Andreev Photography

Така вечерта завърши с хапване на вкусни неща и пийване на ароматно греяно вино. Аз се добрах до него чак накрая, че иначе нищо нямаше да успея да кажа 😀

Благодаря на хората, които дойдоха да ме подкрепят, или те да се подкрепят :), както и на всички случайно посетители събитието. Бих се радвала, ако отново ме поканят някъде на подобна изява.

Ето още малко снимки и едно кратко видео от събитието.

Видео – кликнете тук.

Kulinarendom_greqno-vino

Kulinarendom_Orlin

Kulinarendom_sladki

Фотограф: Антоанета Антонова

Kulinarendom_Ani

Kulinarendom_Ani_1png

Kulinarendom_Aneta_Cherkezova_1
Фотограф: Plamen Andreev Photography

Следвайте мечтите си!
С най-добри пожелания, Ани от Kulinarendom.

До нови срещи! :)

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

2 Responses to Сладки приказки и вкусни сладкиши в CoKitchen

  1. Plamen Andreev Photography

    Най-вкусната презентация на която съм бил :) …Продъжавай все така да радваш очите ни с красота, ушите ни с увлекателни разкази, душата ни с лъчезарната си усмивка и вкусовите ни рецептори с невероятните вкусотийки които раждат твоите ръце !!!

    Поздравления !!! 😉

    • ChefAneta

      Благодаря много за хубавите отзиви, Пламен! :) Ще се радвам пак да имам възможност да ви почерпя с вкусни неща :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>