Сирене по шопски.

Kulinarendom_sirene-po-shopski

Днес ви представям едно много бързо и вкусно ястие, което можете да пробвате през уикенда. По принцип рядко правя много бързи ястия, но това определено ме спечели.

Като цяло не си и падам по традиционните български ястия, а по “по-засуканите” 😀 . Но все пак е важно да слушаме вътрешния си глас или организма ни, който най-добре ни казва от какво има нужда (ако в 3 през нощта обаче ви каже, че има нужда от шоколадова торта, не е на добре 😀 ).

Така, наскоро, ми се беше прияло сирене по шопски и едно от най-добрите места, където можете да намерите традиционни и бързи ястия е кулинарният блог Супичка. Сигурна бях, че там ще има рецепта за вкусно сирене по шопски и бях права :) Промених леко рецептата и се получи чудесно ястие. Вие също може да я промените според вашите вкусове.

Сирене по шопски.

By April 8, 2016

Instructions

На дъното на два малки огнеупорни съда, разпределяте маслото. Нарязвате чери доматите на четири и ги слагате върху маслото. Нарежете още чери домати, ако не са ви достатъчни да запълнят по един ред от съдовете. Нарязвате чушката на две по дължина и след това на ивици и нареждате между или вурху доматите. Натрошавате сиренето върху доматите и чушките. Слагате съдовете да се пекат в студена фурна, на 200 градуса за 20 минути. Изваждате съдовете, чуквате по 2 яйца във всеки и връщате във фурната за 10- на минути. Изваждате от фурната, оставяте ястието да поизстине и поръсвате с червен пипер. По желание може да сложите цели листенца пресен босилек или накълцан на ситно.

Print
Воала, сготвихме :)

Да ви е сладко!

Kulinarendom_sirene-po-shopski_2

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>