Салата със запечено козе сирене, орехи и медено-горчичен дресинг.

Kulinarendom_Salad_goat_cheese_1

За много години на всички! :) Радвам се, че започваме всичко отначало, защото в началото мотивацията за каквото и да е, винаги е най-силна. Затова се възползвайте на максимум от този период, за да наберете енерция за по-нататък. Иска ми се да имаме цялото време на света, но го нямаме, затова използвайте го за важни за вас неща. Вече направих план за повечето неща, които искам да постигна през годината. Надявам се да ми се получат. :) Ако станат, вие несъмнено ще разберете. 😉

Тези дни осъзнах, че съм в най-добрата си възраст – за развитие, както и за всичко друго и ми се иска тази година да е наистина една от най-успешните ми. Желая същото и на вас!

И след като се мотивирахме малко, е време за рецептата на тази чудесна салата, която исках да ви покажа още преди Коледа. Затова и е снимана в тази празнична обстановка. Но тогава ми се струпа толкова много работа и малко сън, че не успях да стигна до нея. Но пък салатата е толкова лесна и вкусна и може да си я приготвите и за делник и за празник. Аз обожавам запечено козе сирене и затова тази салата ми е толкова на сърце. Ако и вие сте му фенове, със сигурност ще се хареса и на вас.

Kulinarendom_Salad_goat_cheese

Салата със запечено козе сирене, орехи и медено-горчичен дресинг.

By January 3, 2018

Instructions

1. Използвайте готова салата микс. Измийте около половината от пакета. Ако имате центруфуга за салата, използвайте я, ако ли не - подсушете салатата с кухненска хартия. Сложете салатата в голяма купа.
2. Начупете с ръка орехите на по-малки парченца и ги поръсете върху салатата.
3. Сложете шайбата козе сирене в загрят тиган без да добавяте никаква мазнина за тигана. Запечете за няколко минути от двете страни, докато се образува златиста коричка.
4. През това време може да приготвите дресинга. Смесете в чаша или купичка всички съставки за дресинга и разбъркайте. Опитайте на вкус.
5. Изчакайте сиренето да изстине малко и го сложете върху салатата. Залейте с дресинга или го поднесете отделно в малка сосиера.
6. Не пропускайте чашата бяло или червено вино. ;)

PrintKulinarendom_Salad_goat_cheese_2

Нали ви казах, тази рецепта е лесна като детска игра, а в същото време безумно вкусна. :)

Aко искате да научавате първи за най-новите рецепти и статии в блога, може да харесате страницата му във Facebook ТУК.

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

One Response to Салата със запечено козе сирене, орехи и медено-горчичен дресинг.

  1. Natalia

    Уникална салата! 🥗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>