Участието ми в пролетния конкурс “Пролетни празници с Електролукс” на списание BBC Good Food Bulgaria.

Aneta-Cherkezova_konkurs-na-GoodFood

Ще ви върна малко назад във времето, е само с месец и нещо :). Тогава ми се случи нещо много хубаво, неочаквано и ме развълнува като малко дете. Именно като дете, защото се случи точно на празника на децата – 1-ви юни. Аз бях сигурно най-щастливото “дете” в този ден :). И не напразно този ден го определям като най-щастливият 1-ви юни в живота ми :)

Добре, добре почвам да разказвам :) .

Наскоро участвах в един конкурс на списание BBC Good Food Bulgaria с две ястия, които пуснах скоро в блога ми, за една година от създаването му. Конкурсът беше за пролетни рецепти. Можеше да се участва с комбинация от две ястия, които си подхождат едно на друго, и са подходящи за празник – предястие и основно, салата и основно, основно и десерт, или комбинация по избор. Аз реших да участвам с основно и десерт. Киш с картофи, пушена сьомга, бри и чери домати и Ягодов пай с мента и шоколад бяха рецептите, с които реших да отпразнувам рождения ден на блога и ми се сториха най-подходящи и за конкурса. Ами рожденият ден на един блог си е доста личен празник :) и може би затова има толкова любов в тези две ястия :) .

Kulinarendom_Kish_kartofi_1

Kulinarendom_qgodov-pai

Самото участие в конкурса беше напрегнато, защото цялата ми седмица беше изпълнена с много кулинарни задачки. Да публикувам 2-те рецепти за киша и пая в блога, подготвях си материали за един кулинарен фестивал, на който ми предстоеше да взема участие и трябваше да намеря време и за конкурса, защото много исках да участвам. Последното се случи в петък, в последния ден от конкурса, а мен след това ме чакаше цяла седмица почивка и затова си дадох повечко зор, но си заслужаваше :). В петък дори се чудех, дали вече не е късно да участвам, но реших да не се отказвам, поне в началото. Започнах да си подготвям рецептите за изпращане и снимките и изведнъж стигнах до прозрението, че снимките не са подходящи за печат. Някой явно ме е побутнал по рамото 😉 . Хайде сега обработвай снимки и така загубих няколко часа, докато остана доволна от резултата. Бях почнала да се изнервям, че изгубих много време, пък даже не знам дали има смисъл да пращам. В 18:00 успях да си пратя рецептите със снимките. Мислех си “пращам ги в края на работния ден, в последния ден от конкурса и то точно преди празници” (следващата седмица беше 24-ти май). Но си казах важното е, че съм ги пратила :). И така тежката седмица приключи с изпълнени всички допълнителни задачки, които исках да свърша. Та да не кажа, че направо си заслужих почивката 😀 .

Мина малко време и настана Денят, с главно “Д” :) . Нямах търпение да си взема списанието, за да видя чии рецепти са избрали да публикуват.

Ето и реакцията ми, която споделих в деня на събитието :) .

“Като си взех списанието днес, първо отворих на последната страница и се разочаровах, че дори просто рецептите ми не са публикувани, защото много ми се искаше. Но отваряйки предишната страница, не мога да опиша изненадата си, когато първо видях ягодовия пай, а след това и киша със сьомга. Две страници само с моите рецепти, шашнах се, но въпреки това си мислех, че победителят е бил на последната страница. Тръгнах да чета кой е спечелил голямата награда и изтръпнах. Не ми се беше случвало или поне не наскоро да изпитам такава радост :) :).
Точно бях излязла от нас, когато си купих списанието, но първата ми реакция беше да се върна вкъщи, дори тичах по стълбите (от радост и нетърпение), за да кажа по-бързо на Мартин (моята половинка). След това дори пуснах някоя сълза от щастие. Много ми се искаше да ми публикуват рецептите, но не предполагах, че ще спечеля голямата награда – парова фурна за вграждане Electrolux :). След 15-20 мин. се поосвестих и върнах на земята :).
А изненадата ми беше наистина голяма, защото се включих в последния ден от конкурса и дори се чудех дали не е късно. Пращането на рецептите ми отне няколко часа, тъй като точно преди да ги пратя осъзнах, че снимките ми не са подходящи за печат и доста си поиграх да ги обработя. Шестото чувство явно се е обадило ;).
Та така, очаквайте неочакваното и никога не се отказвайте точно на финала!”

Aneta-Cherkezova_GoodFood_konkurs_1

Изводът е, че наистина трябва да сме търпеливи и да се борим малко по-малко за постигане на мечтите си. И когато сте искали нещо по-малко, а сте получили много повече – о, тогава щастието е неописуемо! :)

Тъй като вече има отделни статии с рецептите на киша и на пая, тук в блога, ще пусна само линковете към тях, за да ги разгледате на спокойствие :).

Киш с картофи, пушена сьомга, бри и чери домати – рецепта.
Пай с ягоди, мента и шоколад – рецепта.

Днес кишът е едно от любимите ни ястия вкъщи, но го приготвям само за специални поводи, тъй като отнема повечко време. А паят – ах, как ми се искаше да има ягоди целогодишно, за да мога да го приготвям по-често. Но тъй като няма, бях принудена да импровизирам и така създадох цели 3 нови плодови вкуса на любимия ни вече пай. Рецептите за тях очаквайте много скоро :) .

Посланието ми към вас е да намирате време, за това което ви прави щастливи, защото накрая винаги си заслужава :) .

Слънчеви дни ви желая!
Ани от Кulinarendom! :)

До скоро! :)

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

One Response to Участието ми в пролетния конкурс “Пролетни празници с Електролукс” на списание BBC Good Food Bulgaria.

  1. Pingback: Блогът на 1 година! Почерпете се със свеж, ягодов пай с мента и шоколад :) | Кулинарни дни и нощи с Анета

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>