На гости на списание “Рецепти за здраве” с трюфели с розова вода, десертно вино, шоколад с малини и листенца от рози. Интервю и още няколко вкусни рецепти.

Kulinaren-dom_recepti-za-zdrave

Днес пак ще се връщаме назад във времето, с цели 5 месеца, които отлятяха така бързо.

Точно преди толкова гостувах на списанието “Рецепти за здраве” с интервю, снимка на корицата и няколко рецепти. Вече ви разказах в друга публикация, че за мен това беше годината с всякакъв род участия – в списания, книга, конкурси, фестивал, курсове и т.н. От тази гледна точка беше наистина страхотна година. Точно това ми гостуване ми донесе наистина голяма радост и удовлетворение, особено всеки път, когато погледнех корицата. А бонбоните на нея – о, те наистина са блаженство за сетивата и не бива да пропускате да ги опитате.

Всъщност всяка от избраните рецепти е специална и има своя чар. Тази за бобноните я определям като главния гост в списанието. С рецептата за баница участвах на фестивала за българска кухня “България посреща вкусовете на света”, който се състоя през изминалата година. С шоколадовите бисквити се наредих сред общо 5-те финалисти от конкурса на 24 kitchen, за среща на живо с Рудолф Ван Веен, преди 3 години (така че те са ми много мили на сърцето). Пая с тиква, освен, че вече е издигнат в култ от доста хора, участваше и като награда в една съвместна инициатива между мен и World English Academy. Така че всяка от подбраните рецепти има своята история и носи нещо специално в себе си. :)

Кulinarendom_Recepti-za-zdrave_1

Kulinarendom_recepti-za-zdrave_1

Много ще се радвам, ако сте успели да си вземете броя и сте изпробвали някоя от споделените ми рецепти. В края на публикацията споделям от къде може да си вземете този брой и всеки друг, по всяко време. За тези, които не са успели, всички рецепти ги има в блога, така че може да ги разгледате и тук.

Баница със сирене – ТУК.

Меки шоколадови бисквити с пълнеж от шоколадов мус и карамелен топинг с лешници –ТУК.

Пай с тиква, шоколад, ароматни подправки и солени, карамелизирани фъстъци – ТУК.

Ето и рецептата за трюфелите.

Трюфели с розова вода, десертно вино, шоколад с малини и листенца от рози.

By April 11, 2017

Instructions

1.Сложете виното, лимоновия сок и джинджифила в съд с незалепващо покритие на котлона. Загрейте до завиране, намалете малко котлона и оставете да ври, докато виното се редуцира до около 1 с.л.
2.Когато виното е почти готово, сложете шоколада в купа, загрейте сметаната до кипване в друг съд и я излейте върху шоколада. Изчакайте 30-40 сек. и разбъркайте. Добавете виното и розовата вода и разбъркайте добре. Приберете в хладилник, докато сместа стегне, така че да може да се оформят топчета от сместа (около 2 часа). Оформете топчета с големината на орех и пак приберете за ½ - 1 час.
3.Темперирайте шоколада. За целта първо сложете 2/3 от него на водна баня, докато се разтопи и след това добавете останалата 1/3. Махнете шоколада от водната баня и изчакайте, докато температурата падне до 32 градуса, за целта използвайте термометър. Може да сложите купа със студена вода под тази на шоколада, за да изстине по-бързо. Със специална дълга лъжица за бонбони, потяпяйте трюфелите един по един в шоколада. Ако шоколада стегне, пак трябва да загреете, да добавите още малко шоколад и да изчакате температурата да падне отново до 32 градуса.
4.Когато сте готови с всички бонбони, с тънка четка за рисуване нанасете по малко глюкоза на всеки бонбон и поръсете със сушените листенца от рози. Съхранявайте бонбните в плътно затворена кутия (най-добре метална) на хладно място, но не в хладилник.

PrintKulinarendom_Trufeli_rozi_new_1

Kulinarendom_Trufeli-s-rozi_1

Kulinarendom_recepti za zdrave_korica

А ето от ТУК може да си вземете този брой на списанието или който и да е друг.

С огромни благодарности отново към Мила Иванова, която ме покани да бъда гост в списанието!

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>